poniedziałek, 16 czerwca 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

jak mogę dochodzić reklamacji
Dyskusje dotyczące prawa i spraw urzędowych. Wypełnianie brytyjskich formularzy i wszelkie inne kwestie formalnościowe.
W dół1
TEMAT: jak mogę dochodzić reklamacji
jak mogę dochodzić reklamacji 11 lat(a), 8 mies. temu  
dokonałem zakupu tabletu na Ebay 26 listopada 2012r sprzęt nie działa; (tylko j.chiński,nie działają żadne aplikacje). wysłałem 3 mail do sprzedawcy i do Ebay.nie mam,żadnej odpowiedzi!co mogę jeszcze zrobić? jestem bezradny.proszę opomoc.
zbyszek53
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: jak mogę dochodzić reklamacji 11 lat(a), 8 mies. temu  
Ebay ma w dupie. Jedyne co ich obchodzi to po piersze zeby miec kase a po drugie spokoj. Looknij tu:
http://resolutioncentre.ebay.co.uk/
Zaloguj sie. Po lewej stronie masz: " I bought an item", pod spodem zaznacz: "I received an item that does not match the seller's description.", później już podążaj za instrukcja. Prawdopodobnie zostaniesz poproszony o podanie informacji na temat co i jak, potem kliknij na submit lub escalate. Transakcje na ebaju są bezpieczne bo nawet jak dostaniesz syf zamiast tego co zamówiłeś a seller cie oleje to ebay oddaje ci kase. Zostawiłeś feedback sellerowi? Jeśli nie to możesz to zrobic. Jesli klikniesz na "negative" to automatycznie przerzuci cie do "resolution center"
szkot_77
Moderator
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: jak mogę dochodzić reklamacji 11 lat(a), 7 mies. temu  
Trzeba uważać na chińskie badziewia lepiej poczekać trochę, odłożyć więcej pieniędzy i kupić coś ze znanego źródła. Ja nigdy nie kupuję czegoś drogiego przez internet bo nie mam na tyle zaufania do sprzedających.
someone

Re: jak mogę dochodzić reklamacji 11 lat(a), 7 mies. temu  
someone napisał:
Trzeba uważać na chińskie badziewia lepiej poczekać trochę, odłożyć więcej pieniędzy i kupić coś ze znanego źródła. Ja nigdy nie kupuję czegoś drogiego przez internet bo nie mam na tyle zaufania do sprzedających.
Problem w tym ze niewazne z jakiego zrodla kupujesz to towar tak czy inaczej jest "made in china".
szkot_77
Moderator

Re: jak mogę dochodzić reklamacji 10 lat(a), 6 mies. temu  
Kupując takie rzeczy przez neta od niesprawdzonych sprzedawców można nieźle się nadziać. Lepiej opłaca się iść do sklepu i dołożyć trochę więcej, ale mieć pewność, że będziesz wiedział gdzie się udać jeżeli coś będzie nie tak.
Czesia

W wiekszosci przypadkow trzeba dolozyc rownowartosc niestety, wiec internet ma przewage. Zazwyczaj kupujesz dokladnie to samo co w sklepie z tym ze od malego sprzedawcy z potraceniem kosztow utrzymania sieci sklepow i setek pracownikow Warto przed zakupem poszukac informacji na temat sprzedawcy z dokladnym sprawdzeniem zwlaszca tych negatywnych opinii a takze jesli nie jest sie pewnym na 100% sprawdzic czy akceptuja paypal bo wtedy sprzedawca nie ma dostepu do twojej karty a transakcje paypalem sa ubezpieczone wiec w razie czego paypal odda ci pieniadze.
szkot_77
Moderator

A gdzie się udać jeżeli rzecz jest kupiona w sklepie i jakość produktu jest nie zgodna z opisem i marnej jakości? Na domiar złego skarga w ogóle nie poruszyła sklepu.
kacha

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Expert Claims
Specjalizujemy się w odszkodowaniach powypadkowych. Podejmujemy...
alt
Paczki do Polski - AngliaPolska.pl
✔️ Paczki z Anglii, Szkocji, Walii do Polski £23.99 za 24.5kg -...

Polski prawnik w UK
Sintons to kancelaria adwokacka w UK świadcząca pomoc prawną od...

Forklift Training School
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii - Forklift...

Pozostałe oferty

JML Direct JML Direct
Oferujemy szeroki wybór artykułów gospodarstwa domowego,...
eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Dell Dell
Dell to wiodąca na rynku światowym marka komputerowa....
Sony Sony
Zobacz najnowsze produkty SONY - laptopy, aparaty...