poniedziałek, 16 czerwca 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Rozmowy na temat komputerów, telefonów, sprzętu elektronicznego. Internet i budowa stron www. Problemy, pytania, porady i oponie...
W dół12345
TEMAT: Laptop czy stacjonarny?
Re: Laptop czy stacjonarny? 13 lat(a), 1 Miesiąc temu  
3d to fajny dodatek ale koniecznie na dużym telewizorze
bezlitosna riposta

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Laptop czy stacjonarny? 13 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Zawsze też się zastanawiałam jaka jest różnica między zwykłym obrazem a HD bo może jestem nieco ślepa ale nie widze ogromnej różnicy wręcz żadnej
mora_nova

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Laptop czy stacjonarny? 12 lat(a), 10 mies. temu  
Albo nie masz TV lub monitora HD albo wyswietlany obraz nie jest HD.
Nemo
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

To jest tak samo jak z jakością filmu na cd co dvd jak film jest w dobrej jakości to nie zauważy się róźnicy
mora_nova

tu sie z toba nie zgodze. Mialem u siebie monitor full HD i ogladalem na nim film "Avatar" w wersji Blue-ray i roznica byla bardzo widoczna w porownaniu z filmami w wersji DVD
Nemo

Ale też od wersji nagrania zależy. Ja nie oglądała filmu na blue-ray ale chodzi mi o różnice między CD i dvd czasami na cd było w tak dobrej jakości coś nagrane że róźnicy nie było żadnej. A jezeli nawet byłaby to bardzo mała
mora_nova

Fimlu nagrywane na plytach CD to format VCD (nizsza jakosc) lub S-VCD (wysza jakosc, zwykle film na dwoch plytach CD) juz sa raczej zadko spotykane w przypadku nowych filmow.
Nemo

Dobra nie będe się kłóciła bo wiadomo że jakość jest lepsza ale dla zwykłego zjadacza chleba różnica może być niewielka lub wręcz niewidoczna
mora_nova

Re: Laptop czy stacjonarny? 12 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Ja się zdecydownie skłaniam ku laptopowi typu desktop replacement, czyli z matrycą co najmniej 15,6", do tego matową, klawiaturą numeryczną z boku, ale jednocześnie wagą i mobilnością charakterystyczną dla notebooka. Prowadzę małe biuro pod Londynem i nie wyobrażam sobie, żeby nie móc wziąć komputera do klienta. A w biurze używam stacji dokującej, żeby szybkiej się podłączyć do innych urządzeń i zrobić z laptopa centrum dowodzenia biznesem.
kutzzz

Re: Laptop czy stacjonarny? 10 lat(a), 5 mies. temu  
Według mojej opinii laptop gdyż zużywa mniej prądu ,mniej kabli ,przez co jest praktyczniejszy mozna go przenosić w dowolne miejsce w domu jak i poza nim
andryou

Do góry12345
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...

Expert Claims
Specjalizujemy się w odszkodowaniach powypadkowych. Podejmujemy...
MOLSO - Polski Fryzjer
MOLSO - Polski Fryzjer w Glasgow
Profesjonalne usługi fryzjerskie - Strzyżenie, modelowanie,...

Polska apteka internetowa w UK
Polska apteka internetowa w UK FamilijnaPolska apteka internetowa...

Pozostałe oferty

JML Direct JML Direct
Oferujemy szeroki wybór artykułów gospodarstwa domowego,...
eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Dell Dell
Dell to wiodąca na rynku światowym marka komputerowa....
Sony Sony
Zobacz najnowsze produkty SONY - laptopy, aparaty...